Spør meg

Har du noen spørsmål, så kan du stille de her. Jeg svarer så fort jeg kan : )

Eller på mail: Julie__sviggum@hotmail.com

12 thoughts on “Spør meg

 1. Hei Julie 🙂 jeg skal selv prøve å reise med explorius til USA og tror jeg må velge select high school siden jeg må finne en skole som tilbyr kunst. Går kunst linje med studie så jeg tror det enkleste for meg er å velge select high school. Hvet du hva kostnaden for dette er og hvor mye man kan få dekket av lånekassen?

  • Heihei! Så kjekt:)
   Da er det nok lettere med select, ja.
   Det kommer helt an på hvilke states/områder i programmet som har kunstskoler… Du må nesten ringe explorius og spørre dem om de har noe erfaring herfra og evt om de vet hvilke stater som tilbyr dette…
   Det vil nok komme på rundt 120.000 – 180.000 kr. Antakelig rundt 120.000 vil jeg tro.
   Du får opp til 60.000 kr i støtte fra lånekassen, så det er jo en del! 🙂
   Lykke til!

 2. Hei! 🙂
  Kommer til å følge bloggen din, den ser veldig bra ut og jeg har selv lyst til å ta et utvekslingsår i usa i vg2. Går du m&k? 🙂

 3. Hei 😀
  Skal begynne på MK til høsten og har veldig lyst til å reise på utveksling men er redd for å ikke få det godkjent? Har hørt med explorius at de ikke kan sikre at du får det godkjent. Hadde du noen aning eller en avtale med explorius om å få det godkjent eller håpet du bare på det beste, at du fikk en skole med dine fag og slikt?

  • Hei.
   Jeg meldte meg først på select high school med explorius (der du egentlig skal ha større sjangs for å få mediefag) men meldte meg av dette etter å ha snakket med flere andre som mente at det va bortkastet ekstra 100.000,-
   Derfor tok jeg sjansen på å havne på en skole med mye mediefag!
   Jeg tror det er ganske stor sjangs for å få alle mediefagene du trenger i og med at veldig mange skoler har feks yearbook eller journalism som teller. Dersom du ikke får alle fagene så kan du evt ta ett fag på nettet om skolen i Norge godtar dette :-))

 4. Hei! Vet du ikke har vært i USA så lenge, men jeg lurer på ting ang. festing. Har du pratet med vertsforeldrene dine om dette? Av det inntrykket jeg har fått er det vel like vanlig i USA som i Norge med festing/drikking. Tror du at du får lov til dette?:-)
  Veldig bra blogg, kommer til å følge deg:)

  • Hei!
   Nei jeg har ikke det. Men jeg vet at fester ikke er like vanlig her fordi politiet kommer på alle festene, og blir du tatt da så får du rulleblad. Det er vanlig med fester, men ikke fester med alkohol.
   Ja, organisasjonen sender deg ganske fort hjem om de tar deg i å drikke, så det er ikke verdt å ødelegge året for det synes jeg!:-)

 5. Hei 🙂 Hvordan finansierte du reisen din? Hvor mye fikk du til støtte fra lånekassen og hvor mye måtte du legge ut selv? Har tenkt å dra til neste år, men må begynne å spare nå..

  • Hehe, ja begynn å spar!! Jeg jobbet veeldig mye dette siste året og betalte en del av reisen med disse pengene. Resten betalte mamma og pappa + mormor og morfar. Jeg fikk stipend på 50.000, og til sammen betalte vi vel rundt 70-80.000. Jeg får stipendet selv når det kommer og så får jeg 1500,- i lommepenger av mamma og pappa hver måned :-))

 6. Hallo, jeg er nå utvekslingsstudent i argentina. Og vil egentlig bare hjem. Har vært her i to mnd nå, og lurer på hvordan du gjorde det med skolen? Måtte du ta opp 2.året, eller fikk du fortsette da du kom hjem? Og hvordan var det med stipend? Måtte du betale tilbake alt med en gang, eller ble stipendet gjort om til lån? Og du kunne bruke det stipendet, året du kom hjem?

  • Hei!
   Slik hadde jeg det også, etter to mnd dro jeg hjem..
   Jeg var veldig usikker på om jeg skulle dra hjem eller ikke, så da mamma kontaktet skolen min i Norge for å spørre om det var mulig å få skoleplassen min tilbake, sa de ja – at jeg måtte bestemme meg innen 3 dager for om jeg ville ha skoleplassen, ellers ga de den bort.
   Jeg visste at om jeg ikke takket ja nå, og jeg ikke fikk det noe bedre resten av året kunne jeg ikke få tilbake skoleplassen senere – så derfor takket jeg ja og dro hjem. Jeg fikk komme rett inn i Vg2 hjemme og slapp å ta opp noen fag.
   Jeg måtte utrolig nok kun betale tilbake typ 15.000,- av det jeg hadde fått dette halve året og fikk da 11.000,- av stipendet selv. Slapp å betale tilbake alt – ikke vet jeg hvorfor.
   Jeg hadde ikke brukt opp alt stipendet, så jeg betalte tilbake de 15.000,- med en gang jeg kom hjem.
   Lykke til!! 🙂 Har ikke angret noe særlig på at jeg kom hjem – da jeg ikke hadde det så bra i USA 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s