One week later

❤ Tenkte bare å oppdatere litt om hvordan det er å være hjemme igjen.
Nå har jeg vært hjemme i en uke, og jeg har det helt fantastisk! Alle er veldig hyggelige og forståelsesfulle, og det virker ikke som om noen dømmer meg fordi jeg dro hjem fra USA. Jeg har fått truffet mesteparten av vennene mine igjen, og jeg må virkelig si at det er helt fantastisk! Jeg angrer virkelig ikke på at jeg dro hjem fra USA; jeg har det bedre nå en noengang.

Tantekos med verdens beste lille niese som akkurat ble 1 år!

❤ Jeg tror det er ett tema jeg vil ta opp her på bloggen. Dette er hovedsaklig til dere fremtidige utvekslingsstudenter som leser bloggen min. Jeg har selv vært i situasjonen der en bare vil bort fra alt det gamle «kjedelige». Åpne vingene og fly ut i verden for å oppleve nye ting, stifte nye vennskap og lære masse. Nå kommer jeg til å si noe jeg aldri i verden hadde trodd jeg noengang skulle si – Jeg skulle ha hørt på læreren min. Medielæreren min, Uta, sa til meg for ett år siden at det beste ville vært å dra på utveksling etter videregående fordi da er en voksnere, bedre til å ta valg og man er friere. Per dags dato kan jeg si meg helt enig i dette. Jeg husker hvor sint jeg ble hver gang noen foreslo at jeg heller skulle dra ut i verden etter videregående, og hvor klar jeg var for å komme meg bort. Det var kanskje det å dra på utveksling selv jeg trengte for å forstå?
Jeg har tidligere sakt at jeg ikke angrer på at jeg dro. Jeg lærte så ufattelig mye på de nesten to månedene, både om meg selv og om livet generelt. Men jeg er sikker på at jeg kunne ha lært disse tingene ved en senere anledning også. Om jeg hadde visst at jeg kom til å avbryte utvekslingsåret mitt så hadde jeg aldri dratt. Om jeg hadde visst at jeg måtte betale rundt 90.000 kroner for disse erfaringene, så hadde jeg stått over.

Jeg tror at man ærlig talt er alt for unge til å dra på utveksling som 16åringer. Ja, det finnes 16åringer som er veldig voksne, men jeg mener fremdeles at det er bedre å flytte til et fremmed land når man er over 18 år, kan bestemme mer selv og er mer selvstendige. Man kan da selv bestemme når man vil dra hjem på besøk/få besøk hjemmefra, man slipper å ha en organisasjon i hælene all the time og man kan bo i hybel for seg selv uten en vertsfamilies regler og vaner/uvaner.

❤ Jeg er en veldig rastløs person som liker seg godt hjemme, men som også liker å oppleve nye ting. Jeg kan godt bo en plass, men jeg vil reise og oppleve ting andre plasser i verden, så jeg er selvfølgelig allerede i gang med å bestemme meg for hva jeg vil studere etter videregående. USA var en liten oppvekker, og jeg begynte å innse at jeg muligens burde begynne å tenke bittelitt mer på fremtiden og hvor jeg vil i livet. Etter at uttalige lærere, venner og voksne mennesker har spurt meg i USA om hva jeg ville gjøre etter High School, forstod jeg at jeg må begynne å tenke litt på fremtiden min. Jeg går i 2.klasse og har under 2 år igjen før jeg står alene med føttene ute i den store verden hvor jeg skal bestemme meg for hva jeg vil gjøre med livet mitt.
Nå som denne drømmen er over har noen nye drømmer startet å vokse i hodet mitt. Her er noen tanker jeg har om hva jeg muligens vil gjøre etter videregående.

❤ Studere Grafisk Design på Griffith University i Australia. (Universitetet ligger ved denne stranden) ❤

❤ Reise jorden rundt ❤

❤ Studere Fashion in Paris ❤

❤ Så mange drømmer og en livstid til å oppfylle de på.

6 thoughts on “One week later

 1. Går du på skole i Norge nå? Eller får du ikke lov å begynne igjen før til neste år siden du har vært i USA og «rotet» bort skoletiden der? :))

 2. Er det noen som sier at du må være voksen når du reiser på utveksling, da? «Hele meningen» for meg i alle fall er å BLI voksen i løpet av året, lære om dine egne grenser, hva du tåler og ikke tåler, lære hvordan å komme seg gjennom vanskelige situasjoner, lære hvor verdifult det du har hjemme er og gjerne også bli sterkere i dine egne verdier. Det å bo i en vertsfamilie å måtte tilpasse seg deres vaner og uvaner er vanskelig, men hvem har sagt at et utvekslingår skal være lett? Det å lære seg og tilpasse seg andre mennesker er noe jeg tror er sunt for unge mennesker som oss å lære fordi det er noe vi kommer til å trenge i voksenlivet. Jeg blir bare litt provosert når du omtrent fraråder folk å dra på utveksling som sekstenåringer når det er fullt mulig (kanskje vanskelig, men mulig) å klare det selv om en ikke er voksen enda. Der er din blogg og dine meninger – det er jeg fullt klar over, men jeg ville bare frem med min mening også.

  • Jeg sier bare mine meninger, om at jeg mener at man er for unge å dra fra alt det trygge i hjemlandet sitt når man er 16 år. Jeg vet at man lærer utrolig mye på det, og for mange blir det «the year of their life», men andre kan være utrolig uheldige. Jeg sier ikke at et utvekslingsår er lett, og jeg sier heller ikke at det skal være lett, men jeg sier at man ikke er voksne nok til å dra ett år til utlandet som 16åring. Jeg mener at man fremdeles har mye å lære, og at det man lærer gjennom et utvekslingsår kan man lære senere i livet også. Jeg fraråder ikke unge å dra på utveksling, men jeg forbereder dem på at det blir tøft, og det blir vanskelig, men selvfølgelig kan man klare det. Et utvekslingsår er et sjansespill, og av alle de «skrekkhistoriene» man hører om, kan det faktisk skje en selv. Nå snakker jeg ikke om flesteparten, men det skjer med noen. Noen kommer hjem og må gå til psykolog, sliter i flere år fremover osv. fordi de har opplevd de velkjente «skrekkhistoriene». Jeg har ikke en av de verste skrekkhistoriene, men jeg har en historie selv som jeg forteller til dere. Jeg var også en av dem som tenkte – «åh, nei, det kommer aldri til å skje med MEG liksom». Men jo, det skjedde, og det er noe som kan skje hvem som helst. Man kan komme helt på skeie og dette er noe man lettere kan takle og prossesere senere i livet når man er mer moden og har opplevd mer.
   Som sagt så er dette bare mine meninger – og etter egne erfaringer så vil jeg anbefale folk å vente noen få år før de tar seg ut i verden på egenhånd.

  • Helt enig med deg Rebekka! Forstår valget ditt Julie, men mener også at det blir dumt å skrive at man ikke er «voksen» nok når man er 16 år. For mange er utveksling en glimrende mulighet til å lære ting om seg selv, lære et nytt språk og lære en ny kultur å kjenne. De som velger å dra på utveksling, vet også veldig godt at det kan bli vanskelig. Selvfølgelig blir det annerledes enn det man tror, men er det ikke det det handler om? Av alle skrekk-historiene du har hørt, finnes det veldig mange gode historier og 🙂 Jeg har vanskelig tider her i Frankrike her jeg og, men jeg lærer veldig mye av det og har du rett innstilling klarer man seg helt fint!

   • Ja, beklager, jeg skrev dette i en ganske vanskelig periode der jeg klandret meg selv veldig fordi jeg valgte å gi opp så fort. Jeg fokuserte på det dårlige ved utveksling – og det beklager jeg. På den tiden snakket jeg aldri med utvekslingsstudenter som hadde det bra fordi det var så ufattelig mange som henvendte seg til meg om støtte og tips og helt utrolig forferdelige historier om oppholdet sitt og det fikk meg til å se veldig negativt på utveksling. De hadde de mest skremmende historier til meg og søkte om støttende ord og meninger fra meg. Det hele ble til at jeg ikke lenger likte utveksling.
    Nå er jeg over det punktet og jeg ser mer positivt på det. Jeg mener fremdeles at det er bedre å dra etter videregående, men jeg er helt enig med at det er fullt mulig å dra på videregående også. 🙂
    Kos dere videre og nyt året deres!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s